Hackerlar En Büyük Kripto Soygunlarından Birinde, Çaldıkları 600 Milyon Doların Neredeyse Yarısını İade Ediyor !

Mert Çetin Çetintaş
309 görüntülenme

Bilgisayar korsanları Poly Network’teki bir güvenlik açığından yararlanarak, şimdiye kadarki en büyük kripto para birimi hırsızlıklarından biri olan 600 milyon dolarlık soygundan sonra, Çarşamba günü garip bir şekilde çaldıkları fonların neredeyse yarısını iade etti.

Poly Network Salı günü saldırıyı açıkladı ve bilgisayar korsanlarıyla iletişim kurmayı talep ederek, “saldırıya uğramış varlıkları iade edin” çağrısında bulundu.

Poly Network Resmi Twitter Hesabından Alınmıştır.

Blockchain, çeşitli kripto para birimlerinin dayandığı faaliyetlerin bir defteridir. Her dijital paranın kendi blok zinciri vardır ve birbirlerinden farklıdır. Poly Network, bu çeşitli blok zincirlerinin birbirleriyle çalışmasının sağlayabileceğini iddia ediyor. Poly Network, merkezi olmayan bir finans platformudur. DeFi, aracı kurumlar ve borsalar gibi aracıları ortadan kaldırmaya çalışan blok zincir teknolojisine dayalı finansal uygulamaları kapsayan geniş bir terimdir. Bu nedenle merkezi olmayan bir sistem olarak adlandırılmaktadır.

Hackerler Parayı İade Etmeye Başladı

Çarşamba günü garip olayla, bilgisayar korsanları çaldıkları fonların bir kısmını iade etmeye başladılar. Bir kripto para işlemine gömülü Poly Network’e, fonları “geri vermeye hazır” olduklarını belirten bir mesaj gönderdiler. DeFi platformu, paranın üç kripto adresine gönderilmesini talep ederek karşı yanıt verdi.

Poly Network Resmi Twitter Hesabından Alınmıştır.
Poly Network Resmi Twitter Hesabından Alınmıştır.

Londra saatiyle sabah 7’den itibaren Poly Network adreslerine 4,8 milyon dolardan fazlası iade edildi. 11:00 ET’ye kadar, yaklaşık 258 milyon dolar daha geri gönderildi. Blockchain analitik firması Elliptic’in baş bilimcisi Tom Robinson, “Bence bu, kripto varlıkları çalabilseniz bile, onları aklamanın ve para çekmenin, blok zincirinin şeffaflığı ve blok zinciri analitiğinin kullanımı nedeniyle son derece zor olduğunu gösteriyor, Bu durumda bilgisayar korsanı, en güvenli seçeneğin çalınan varlıkları iade etmek olduğu sonucuna vardı” dedi.

Hackerlar parayı çaldıktan sonra, çeşitli diğer kripto para birimi adreslerine göndermeye başladılar. Güvenlik şirketi SlowMist’teki araştırmacılar, toplam 610 milyon dolardan fazla kripto para biriminin üç adrese aktarıldığını söyledi. SlowMist, bir tweet’inde araştırmacılarının “saldırganın posta kutusunu, IP’sini ve cihaz parmak izlerini yakaladıklarını” ve “PolyNetwork saldırganıyla ilgili olası kimlik ipuçlarını takip ettiklerini” söyledi. Araştırmacılar, hırsızlığın “muhtemelen uzun süredir planlanmış, organize ve hazırlık bir saldırı olduğu” sonucuna vardılar.

Poly Network, kripto para borsalarını bilgisayar korsanlarıyla bağlantılı adreslerden gelen tokenleri kara listeye alma çağrısında bulundu. Büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, saldırıdan haberdar olduğunu belirtti. Binance’in “proaktif olarak yardım etmek için tüm güvenlik ortaklarımızla koordinasyon içinde olduğunu” ancak “hiçbir garantisi olmadığını” söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun Resmi Twitter Hesabından Alınmıştır.

Son olarak Poly Network Twitter’da “Yasal işlem yapacağız ve bilgisayar korsanlarını varlıkları iade etmeye çağırıyor” dedi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR