Huawei 600 Milyon Kullanıcısıyla Başı Dik Yürüyor!

Mehmet Emin
775 görüntülenme

“Dünya uzun zamandır bu durumdan muzdarip” bu sözler çalışanlarına moral konuşması gerçekleştiren Huawei Başkanı Guo Ping’e ait. Huawei’nin şu anda Android ekosisteminde 600 milyon kullanıcısı var ve Ping’in konuşmasından ardından görünen o ki Çinli teknoloji devi, kullanıcılarından büyük destek alıyor.

Ping, “Dünya yeni bir açık kaynaklı sistemi bekliyor. Huawei, Android’in başarıya ulaşmasında büyük paya sahip, kendi oluşturduğu sistemde neden başarılı olmasın?” diyerek moralleri yüksek tuttu.

Huawei, bir yıldır akıllı telefonlarında Google hizmetlerini kullanamıyor. Şirket, HarmonyOS adlı işletim sistemini ve Huawei Mobil Servisleri adındaki ekosistemini duyurarak bu duruma yanıt vermişti. HarmonyOS şu anlık Google servisleri için alternatif gibi görünse de ne zaman kullanılacağı belli değil. Google’ın Android ekosistemine adeta kilit vurduğunu belirten Ping, ABD şirketleri ile Huawei arasında iş birliklerinin sonlanması sonrasında uzun süren sessizliği bozmuş oldu. İki tarafta hırslı görünüyor ama bu mücadeleyi daha fazla kişiselleştirmeden önce unutmamaları gereken bir şey var; kullanıcı memnuniyeti.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR