Kağıdı Klavyeye Dönüştüren Teknoloji!

Mehmet Emin
269 görüntülenme

Purdue Üniversitesi’de araştırmacılar, bir kağıdı ya da kartonu bilgisayar klavyesine, tuş takımına ve diğer bilgisayar arayüzlerine dönüştürebilen bir baskı yöntemi geliştirdi.

Bu, kendi gücünü sağlayabilen kağıt temelli bir elektronik cihazın ilk kez ortaya çıkışı. Kağıdı flor içeren moleküllerle kaplayarak su, yağ ve toza karşı dayanaklı olacak şekilde işlemenin bir yöntemi geliştirildi. Bu yağ ve su tutmayan kaplama, mürekkebin bir katmandan diğerine bulaşmadan çoklu elektronik devre katmanlarını kağıda basmamıza olanak tanıyor.

Yeni teknoloji, kullanıcıyla temastan enerji sağlıyor ve bu nedenle harici pil ya da batarya gerektirmiyor. Söz konusu teknolojinin pratik yaşamda birçok uygulama alanı bulacağı tahmin ediliyor. Örneğin gelecekte kargo sahiplerinin paketin üzerine parmaklarını dokundurarak bilgilerini girecek ve böylece teslimatlar doğru kişilere ulaşabilecek. Bu arada, bir buçuk sene önce elektrik ileten boya videosunu kanalımızda yayınlamıştık. Haberle ilgili olacağını düşündük, iyi seyirler 🙂

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR