Tim Cook: Android 47 Kat Daha Tehlikeli!

Mehmet Emin
419 görüntülenme

Android ve iOS arasındaki savaş tam gaz devam ederken Apple’dan bir atak geldi. Tim Cook, şirketinin işletim sistemi iOS ile Android’i karşılaştırdı. Cook, iOS ile karşılaştırıldığında Android’in 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu iddia etti.

Apple, son dönemlerdeki en büyük tartışmalardan birini yürütüyor. Pek çok şirket, Apple’ı platformu fazla kapalı olmak ve diğer mağazalara izin vermemekle suçluyor. Konuyla ilgili sessiz kalmayan Tim Cook, yaptığı röportajda Android‘i örnek göstererek açıklamalarda bulundu.

Android ile ilgili, kullanıcıya özgürlük ve daha fazla kontrol verilmesi söylenmesi üzerine Tim Cook, ”Başka uygulama mağazalarından alışveriş yapmak oldukça tehlikeli. Bu durum insanların güvenliğini sağladığımız App Store’da yerleşik olarak oluşturduğumuz birçok güvenlik önlemini yok edecektir.” cevabını verdi.

Açıklamanın devamında Cook, Android‘in iOS‘tan 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu iddia etti. Apple CEO‘su iddia için bir kaynak göstermedi, ancak 2019 Nokia raporu, tespit edilen kötü amaçlı yazılımların %47’sinden Android’in ve %1’in altında ise iOS’un sorumlu olduğunu belirtmişti

Tüm bu yaşananlara rağmen Android tarafında da gelişmeler mevcut. 2020 raporuna göre Android için kötü amaçlı yazılım oranı %26.6’ya düştü. iOS tarafında ise bu oran %1.7 olarak raporlanmış. Yani Cook‘un belirttiği rakamlar, eski Nokia raporundan alıntılandıysa doğru değil. Ancak yine de iki platform arasında ciddi bir fark olması gözlerden kaçmıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR