WhatsApp Yedekleri için Huawei Mobile Cloud Seçeneği Eklendi

Halis Demir
316 görüntülenme

Eğer Huawei akıllı telefon modellerinden birini kullanıyorsanız WhatsApp yedekleri için artık Google Drive kullanmak zorunda değilsiniz. Huawei Mobile Cloud WhatsApp yedekleme için kullanılabilir hale geldi.

huawei-mobile-cloud-teknobiyotik-min

Huawei, Amerika tarafında yaşanan problemler soncu Trump’ın emri ile Google ambargosuna maruz kalmıştı. Bu durum hala devam ederken Huawei, Google’a bağımlılığını azaltmak için kendi ekosistemini kuracağını açıklamıştı. Bu ekosistem de yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlıyor.

Eğer Google hizmetlerine sahip olmayan bir Huawei akıllı telefon alırsanız, Google Maps, Google Drive gibi Google hizmetlerini kullanamıyorsunuz. Huawei de bu durum karşısında Google bağımlılığını bitirmek adına kendi ekosistemini kurmaya başladı. Bu ekosistemin en yeni ve en kabul görmüş meyvelerinden biri olarak Huawei Mobile Cloud karşımıza çıkıyor. Artık WhatApp konuşmalarımızı yedeklemek için Huawei Mobile Cloud seçeneğini seçebileceğiz.

Eğer Huawei marka bir akıllı telefon kullanıyorsanız ve WhatsApp yedeklerinizi Huawei Mobile Cloud içerisinde yedeklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit.

  • Ayarlar –> Huawei ID seçeneğine tıklayın.
  • Cloud seçeneğine tıklayarak, Cloud Yedekleme’yi aktifleştirin.
  • Yedekleme Ayaları –> Uygulama Verileri seçeneğine tıklayın.
  • WhatsApp seçeneğine tıklayın ve aktifleştirin.

Bu adımları takip ettiğiniz taktirde artık WhatsApp verileriniz otomatik olarak Google Drive değil, Huawei Mobile Cloud içerisinde yedeklenecek. Bu bulut sistemi içerisinde 5GB veriye kadar ücretsiz bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Ayrıca ücretli bir sürüme geçmek isterseniz, 50GB, 200GB, 2TB gibi seçenekler mevcut. Hatta Huawei P40 serisinden birine sahipseniz, 50GB bulut depolama birimi 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanılabilir olarak geliyor.

Peki sen Huawei ve Google arasındaki mücadele konusunda ne düşünüyorsun? Huawei kendi ekosistemi ile başarılı olabilir mi? Sen de görüş ve düşüncelerini yorum olarak paylaşabilirsin.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR