Aptera, ‘Asla Şarj Gerektirmeyen’ Elektrikli Aracını Tanıttı!

Mehmet Emin
232 görüntülenme

Elektrikli otomobili için finansman sağlayamadıktan sonra 2011’de kapanan şirket Aptera, hiçbir zaman şarj edilmesi gerekmediğini iddia ettiği yeni bir güneş enerjili elektrikli araçla geri döndü.

Yeni üç tekerlekli, iki kişilik araç, sınırsız menzil sağlayabilen bir güneş enerjili tavana sahip. Aptera’nın kurucu ortağı Chris Anthony bir basın toplantısında, “Aptera’nın ‘Asla Şarj Gerektirmeyen’ teknolojisiyle ve güneşin gücüyle hareket ediyorsunuz. Dahili güneş enerjisi dizilimimiz pilinizi dolu tutar ve gitmek istediğiniz her yere gidebilirsiniz.” dedi. Araç, resimlere ve teknik özellik tablosuna göre kıvrımlı, hafif görünüyor ve sadece 0.13’lük bir sürükleme katsayısına sahip (Tesla’nın Model 3’ün sürükleme katsayısı 0.23 ve Volkswagen’in ID 4 elektrikli SUV modeli 0.28).

Aptera’nın Paradigm ve Paradigm Plus modelleri için ön siparişler, 100 $ ‘lık iade edilebilir bir depozito karşılığında şimdi açık. Fiyat, özelleştirilmiş araçlar için 25.900 ila 46.000 $ arasında değişecek veya daha fazla olacak ve şirket araçları sahiplerine 2021’den itibaren teslim etmeyi planlıyor. 2011 yılında Aptera, ABD Enerji Bakanlığı tarafından onaylanan Aptera 2e’yi üretmek için 150 milyon dolarlık bir kredi alamayınca kapanmıştı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR