Chrome 93, Android, iOS ve Masaüstünde Kullanıma Sunuldu, İşte Yenilikler !

Mert Çetin Çetintaş
350 görüntülenme

Temmuz ayının sonuna doğru Google , masaüstü, Android ve iOS için Chrome 92’yi kullanıma sundu. Güncelleme, web sitesi izinlerini ve Chrome Eylemleri desteğini kolayca izlemenize yardımcı olacak iyileştirilmiş site güvenliği kontrolleri getirdi. Buna ek olarak, güncelleme , iOS’ta gizli sekmeler için Face ID/Touch ID desteğinin yanı sıra iyileştirilmiş site izolasyonu ve kimlik avı tespiti getirdi . Google, Chrome 93’ü kararlı kanalda kullanıma sunmaya başladı ve birkaç küçük değişiklik getiriyor.

9to5Google’a göre Chrome 93, Yakın Zamanda Kapatılanlar menüsü için, yakın zamanda kapatılan bir koleksiyondaki tüm siteleri görüntülemenize ve bunları tek tek açmanıza olanak tanıyan küçük bir değişiklik getiriyor. 

chrome://flags/#tab-restore-alt menüler bayrağını etkinleştirerek bu özelliği deneyebilirsiniz.

Güncelleme ayrıca URL’lerin önündeki kilit simgesini ters çevrilmiş bir zikzak simgesiyle değiştiren deneysel bir değişiklik getiriyor. Ekli GIF’te görebileceğiniz gibi, bir web sitesinin güvenlik ayrıntılarını görmek için bu simgeye tıklayabilirsiniz. 

Ancak bunu yapmadan önce chrome://flags/#page-info-version-2-desktop bayrağını etkinleştirmeniz gerekir.

Ek olarak, Chrome 93 artık Yeni Sekme sayfasında Google Drive belgelerini de gösterecek. Önerilen dokümanlar, arama çubuğunun altındaki bir kartta görünerek, yakın zamanda düzenlenen Google Dokümanlarına veya E-Tablolarına kolayca erişmenizi sağlar. 9to5Google, bu özelliğin önceki sürümle birlikte kullanıma sunulmaya başladığını, ancak Chrome 93 ile daha yaygın olarak kullanılabilir olması gerektiğini belirtiyor.

Google, Chrome 93 ile tarayıcının masaüstü sürümüne WebOTP API desteği de getiriyor. Bu, telefonunuzdan SMS ile gönderilen tek seferlik şifreleri PC’nize kopyalamanıza izin verir. Bunu yapmak için hem masaüstünüzde hem de telefonunuzda aynı Google hesabında oturum açmanız gerekir. Ardından, OTP metin mesajı bildirimindeki “Gönder” düğmesine dokunmanız gerekecek ve Chrome, şifreyi otomatik olarak PC’nize aktaracaktır.

Yukarıda bahsedilen değişikliklerle birlikte, standart destek sona erdiği için Google Chrome 93, Ubuntu 16.04’ü düşürdü. Tarayıcının iOS sürümü artık yeni, daha kompakt bir içerik menüsüne ve hesapla ilgili birkaç değişikliğe sahip. Tüm bunlara ek olarak, güncelleme birkaç güvenlik düzeltmesi getiriyor. Bu bağlantıyı takip ederek onlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR