Foxconn’un İlk Elektrikli Aracı “Foxtron” Açılış Öncesi Görüntülendi !

Mert Çetin Çetintaş
301 görüntülenme

Apple’ın iPhone üreticisi olarak bilinen Foxconn, elektrikli arabalar üzerinde çalışıyor ve ilk aracı tanıtımından önce görüntülendi. Son zamanlarda EV alanında çok fazla yatırım ve hamle yapan şirket, geçen yıl elektrikli araç üretimi için açık kaynaklı bir donanım ve yazılım platformu geliştirmişti ve 2024 yılına kadar bir katı hal pili geliştirmek için çalışıyordu.

Bu ayın başlarında Foxconn, Lorstown’un Ohio’daki fabrikasının çoğunu elektrikli araçlar üretmek için satın aldı. Ayrıca üretim devi, Wisconsin’de de büyük bir fabrika kuruyor ve orada elektrikli araçlar üretmesi bekleniyor. İşte ilk Foxtron markalı elektrikli aracın açılış için sevk edilirken çekilen fotoğrafları 🙂

Araç şimdilik crossover hatta grand coupe tarzı bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Fotoğraflar ayrıca direksiyonun arkasında büyük bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor. Diğer iki modelle birlikte 18 Ekim’de düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Önceki raporlar, Foxconn’un 2023’te ABD ve Tayland’da Foxtron elektrikli araçların seri üretime başlamayı hedeflediğini belirtmişti.

Önümüzdeki hafta bu planlar hakkında daha fazla bilgi edineceğimiz bir gerçek, Foxconn’un kendi elektrikli araçlarını satma planının yanı sıra Lordstown, Fisker ve hatta potansiyel olarak Apple için elektrikli açarlar üretme görüşmelerinde olduğu söylentiler arasında yer alıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR