Sony Kendi Yongalarını Üretmeyi Planlıyor !

Mert Çetin Çetintaş
271 görüntülenme

Günümüzde hala mikroişlemci çip bulunması zor haldeyken, bu çiplerin en büyük kullanıcılarından Sony kendi yongalarını üretmeyi düşünmeye başladı. Bir garip domino etkisi Çin – ABD ticaret kısıtlamaları ile başlayan oyun konsolları tedarik sıkıntısı ile sona erdi. Sony, gelecek yıla kadar sürebilecek bu kıtlıkla mücadele etmek için TSMC ile ortaklaşa kendi çiplerini üretmeyi düşünüyor.

Reuters’e göre, Sony ve TSMC’nin Japonya’nın Kumamoto kentinde bir tesis kurmayı düşündüklerini paylaştı. 2024 yılına kadar hazır olacak ve kıtlık nedeniyle sıkıntı yaşayan çeşitli ürünler için mikroişlemciler üretecek, muhtemelen video oyun konsolları da bunun bir parçası olacak. Japon hükümetinin yaklaşık 800 milyar yenlik (7.15 milyar dolar) yatırımın bir kısmını ödemeye hazır olduğu bildiriliyor.

Microsoft Gaming Başkan Yardımcısı ve Xbox markasının başındaki isim Phil Spencer.

Bir dizi büyük şirketten küresel çip sıkıntısının gelecek yıla kadar devam edeceği duyuldu. En son olarak Xbox patronu Phil Spencer, konsol sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini belirtmişti. “Talebin olduğu piyasalarda, bu süreçte birden fazla türde sıkışma noktası var” dedi. Kıtlık o kadar şiddetli ki, sadece birkaçını saymak gerekirse otomobil, hayvancılık ve ev aletleri dahil olmak üzere birçok endüstriyi de etkilediğini belirtelim.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR