Intel’in İlk Çeyrek Kârı %41 Azaldı!

Mehmet Emin
281 görüntülenme

Intel, 2021 yılının ilk çeyreğine ait mali sonuçlar raporunu yayınladı. Rapora göre şirketin toplam geliri, bu dönemde 19,7 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Belirtilen dönemde şirketin elde ettiği net kâr ise 3,4 milyar dolar olarak açıklandı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %41 daha az. Intel’in bu çeyrekteki performansındaki kayıpların sorumlusu, gelirleri sırasıyla %20 ve %17 düşen veri ve değişken olmayan depolama merkezli gruplar oldu. Ancak Intel, bu dönemdeki toplam gelirlerin tahminleri 1 milyar dolar kadar aştığını ve şirketin bilgi işlem grubunun hala çok güçlü olduğunu söylüyor. Şirket ayrıca, gelecekte faaliyetlerini genişletmek ve çeşitlendirmek için yol haritasını da paylaştı. Açıklanan bilgilere göre Intel, ABD’nin Arizona eyaletinde kurulacak yeni tesislere 20 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Intel, söz konusu yatırım ile şu anda otomotiv başta olmak üzere birçok sektörde yaşanan küresel çip tedarik sorunlarını hafifletmeyi amaçlıyor. Öte yandan Pentagon çatısı altında faaliyet gösteren Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), gelecekte kullanılacak mikroçiplerin ABD’de üretilmesi için Intel ile anlaşma sağlamıştı. Florida, Maryland ve Texas A&M üniversitelerinde görev yapan araştırmacılarla birlikte çip üretmeye başlayacak DARPA ve Intel, çok daha gelişmiş güvenlik önlemleri sunan teknolojilere odaklanacak.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR