Microsoft Edge, Google Chrome’yi Alt Ediyor!

Mehmet Emin
608 görüntülenme

Microsoft Edge 85, Google Chrome kullanıcılarını cezbedebilecek bazı parlak özellikler içeriyor. Microsof Edge tarayıcısı, masaüstü pazarında her geçen gün popülerlik kazanıyor. En çok kullanılan ikinci tarayıcı olarak Google Chrome’nin ardında yer alıyor. Hem Chrome hem de Edge, Chromium tarayıcı motoruna ait, bu nedenle özellik açısından benzerlikler var, ancak birçok kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini korumak için Google hizmetlerinden tamamen kaçınmaya çalışıyor.

Edge, son birkaç aydır yeni özellikler yayınlıyor ve şimdi Edge 85’e şu andan itibaren kullanmaya başlayabileceğiniz bir dizi özellik ekledi. Bu özelliklerin çoğu, koronavirüs salgını sırasında evden çalışan insanlara ve online okul sistemine yönelik. Peki yeni ne var?

Onenote’a Koleksiyonlar Gönder adlı özellik ile birlikte Edge koleksiyonlarınızı Word ve Excel’in yanı sıra OneNote’a gönderebilirsiniz. Microsoft, blogunda yaptığı açıklamada, yeni özelliğin artık iOS ve Android’de de mevcut olduğunu ve cihazlarınız arasında senkronize etmenizi sağladığını söyledi.

İşletmeler için de önemli haberler var. Edge 85, bulut senkronizasyonuna gerek kalmadan kendi ortamınızdaki Active Directory profilleri arasında tarayıcı sık kullanılanlarını ve ayarlarını senkronize etme özelliğini de ekledi. Yöneticilerin, onay istemi olmadan başlatılacak güvenilir site + uygulama kombinasyonları eklemelerine izin veren grup İlkesi desteği eklendi.

Bu arada Edge, yakın zamanda başlatılan aile güvenliği uygulaması aracılığıyla çevrimiçi olarak gezinirken çocuklarınızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olan özellikler ekliyor. Artık çocuklarınızın ziyaret ettiği siteler ve girdikleri arama terimleriyle İlgili etkinlik raporları alabilir ve çocuklarınızın gördüğü içeriği kontrol edebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR