Microsoft, En Nostaljik Yazılımı Paint İle Birlikte ‘Nostaljik’ Arka Planları Paylaşıyor !

Mert Çetin Çetintaş
916 görüntülenme

Microsoft’un resmi sitesindeki gönderisinde, tüm kullanıcıları yeni Microsoft Teams arka planları ile “nostaljik olmaya” teşvik ediyor. Herkesin bildiği ve Windows’un mirası sayılan çimenli arka planın yanında, ataş olarak bildiğimiz Clippy ve Solitaire oyunun arka planları da yer alıyor. Windows’un mirasından öne çıkan özellikleri taşıyan bu arka planlara ister Microsoftun resmi sitesinden https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2021/07/08/get-nostalgic-with-new-microsoft-teams-backgrounds/, isterseniz haberimizde yer alan görsellerden de erişebilirsiniz.

1980’lerin bir ürünü olan Paint, ilk olarak Kasım 1985’te Windows’un ilk sürümü olan Windows 1.0’ın bir parçası olarak tanıtılmıştı. Yıllar boyu Windows kullanıcılarına eşlik eden kullanıcı dostu Paint, son olarak 5 Nisan 2017 yılında güncellenerek, Paint 3D olarak piyasaya tekrar sürülmüştü. Hatta Paint 3D’nin ilk çıktığı dönemde nostaljik Paint uygulamasının kaldırılması gündeme gelmişti. Fakat o dönem hem Microsoft çalışanları hem de kullanıcılar tarafından gelen tepkiler sonucunda, nostaljik Paint uygulamasının ait olduğu yerde kalmasına karar verildi. Günümüzde ise hem nostaljik versiyonunu hem de en güncel versiyonunu aynı anda kullanabilme imkanına sahip olduğunuzu hatırlatalım.

Microsoft’un Blog adresinden sizlerde bu arka planları indirerek Windows tarihinin bir parçası olabilir ve yirmi yıldan fazla süredir kullanıcıya eşlik eden bu uygulamaların tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR