Nokia, OnePlus, OPPO ve Motorola Android 12 Dinamik Temalarını Destekleyecek !

Mert Çetin Çetintaş
329 görüntülenme

Android 12’deki en etkileyici yeni özelliklerden biri duvar kağıdına bağlı olarak cihazınızın görünümünü (özellikle belirli arayüz öğelerinin renklerini) değiştiren otomatik Material You tema sistemidir. Kod ad ‘Monet’ olan tema sistemi şu anda Google’ın kendi Pixel cihazlarına özel, ancak en azından bazı üreticilerin bunun bazı varyasyonlarını desteklemeyi planladığı biliniyor.

Google’ın Malzeme Bileşenleri kitaplığındaki dinamik renklerin ve dinamik sistem temalarının destekleyici üretici listesinde, OPPO, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi, Motorola, Itel, Tecno Mobile, Infinix, HMD Global (Nokia markalı Andorid cihazların üreticisi), Sharp, Sony, TCL, Lenovo, Google ve Roboelectric yer alıyor.

İlginç bir şekilde Samsung bu listede yer almıyor. Samsung’un One UI 4 Beta’ları dinamik renk özelliği içerse de şu anda Material Components kitaplığına ekleneceğine dair bir kanıt yok, bu nedenle en azından bazı üçüncü taraf uygulamalar bunları kullanmayacak diyebiliriz. Malzeme Bileşenleri Kitaplığı güncellemesi hazır olmadan önce listeye daha fazla üretici markası eklenmesi mümkün.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR