WhatsApp, 5 Yeni Özellik ile Birlikte Geliyor

Halis Demir
201 görüntülenme

WhatsApp, sürekli olarak yenilikler ile birlikte 2 milyardan fazla kullanıcısını kendisinde tutmak için yoğun bir mesai harcıyor. 5 yeni özellik ise yolda.

2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olma ünvanını koruyor. Hemen peşinden Telegram gelirken, henüz WhatsApp için bir risk duruma gelebilmiş değil.

WhatsApp’ın da sahibi konumunda olan Facebook, anlık mesajlaşma uygulamasını sürekli olarak geliştirme konusunda çalışıyor. Geçtiğimiz dönemlerde uygulamaya karanlık mod, grup konuşma sınırını 8’e çıkarma, görüşmelerde ek güvenlik önlemleri gibi gelişmeler gelmişti. Şimdi ise 5 yeni özelliğin daha geleceği duyuruldu.

Bu özelliklerden ilki, birden fazla cihazda uygulamayı aynı anda kullanabilecek olmamız. Artık WhatsApp Web ya da WhatsApp Desktop, WhatsApp mobil gibi uygulamalarda, tek bir hesabı aynı anda farklı cihazlarda kullanabileceğiz.

Duyurulan bir diğer özellik ise QR kod kullanımının genişlemesi yönünde oluyor. Artık tek bir QR kod taratarak kişileri ekleyebileceğiz. Ayrıca QR kod sayesinde herhangi birisine mesaj atmak istediğimizde, kişiyi rehberimize eklemek zorunda olmayacağız.

Üçüncü özelliğimiz ise kendi kendini imha eden mesajlar oluyor. Yani artık süreli mesajlar gönderebileceğiz. Bu mesajlar örneğin okunduktan 120 saniye sonra, ya da gönderildikten 60 saniye sonra gibi seçenekler bulunduracak. Bu mesajların ekran görüntüsü alındığında bilgi verilip verilmeyeceği konusunda ise bilgi paylaşılmış değil.

Yakın zamanda WhatsApp içerisinde kendisine özel bir internet tarayıcı bulunacak. Yani WhatsApp’tan gönderilen linkleri uygulamadan hiç çıkmadan açabileceğiz. Bu da bize hız ve stabilizasyon kazandıracak.

Son olarak ise yakın zamanda kişi bazlı ‘son görülme’ özelliğini açabileceğiz. Yani yalnızca belli kişilere son görülme özelliğini açıp, belli kişilerde kapalı tutabileceğiz.

Peki sen WhatsApp tarafından gelen güncellemeler konusunda ne düşünüyorsun? Ayrıca WhatsApp ve Telegram arasındaki seçimler konusundaki düşüncelerini yorum olarak belirtebilirsin.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR