Windows 11 Ortaya Çıktı!

Mehmet Emin
689 görüntülenme

2015’de piyasaya sürülen ve şu anda dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Windows 10, tasarım anlamında radiakal bir güncelleme geçmişine sahip değil.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın son 10 yılın en önemli güncelleştirmesi olarak kabul ettiği yeni Windows 11 sürümü, 24 Haziran’da tanıtılacak. Başlat menüsü, Office, Microsoft Edge ve yerel Windows uygulamaları tamamen yenilenerek karşımıza çıkacak. Başlat menüsü, Eylem Merkezi ve Dosya Gezgini gibi birçok üst düzey kullanıcı arayüzü, tutarlı modern tasarımlar, daha iyi animasyonlar ve yeni özelliklerle geliştirilecek.

Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu, 26 yıl sonra ilk kez sol alt köşeden ekranın ortasına taşınacak. Ancak isteyen kullanıcılar, yeniden bu menüleri sola taşıyabilecek. Microsoft, Windows 11’de Başlat menüsünü ciddi şekilde sadeleştirme yoluna gitmiş görünüyor. İki ana bölümden oluşan Başlat menüsünün üst tarafında, kolayca ulaşabilmek için sabitlediğiniz uygulamalar yer alırken; alt tarafta önerilen uygulama ve dosyalar göze çarpıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR