Google ve Microsoft, Chrome ve Edge Üzerinde Güçlerini Birleştirdi

Halis Demir
240 görüntülenme

Google ve Microsoft, belli alanlarda birbirine rakip iki firma olarak nitelendirilebilir. Bu alanların başında da internet tarayıcılarını getirebiliriz. Tabii ki tarayıcı konusunda Google hala zirveyi taşımakta ancak Microsoft da Edge tarayıcısı ile oldukça güzel bir ivme yakalamayı başardı. Şimdi ise Google ve Microsoft, Chrome ve Edge tarayıcıları için güçlerini birleştiriyor.

Google ve Microsoft, Spellcheck (kelime kontrolü) yazılımları konusunda birlikte çalışmaya başladı. Yani artık herhangi bir yazım yanlışımızda tarayıcılar bizim içeriklerimizi daha iyi inceleyecek ve yanlış yazdığımız noktalarda bizleri uyaracak. Microsoft Spellcheck olarak kullanılabilir olan yazılım, tamamen Microsoft ve Google mühendislerinin işbirliği ile geliştirildi. Ayrıca bu iş birliğinden tüm Chromium tabanlı internet tarayıcıları yararlanabilecek.

Yani eğer siz de internet üzerinde çok fazla yazı yazıyorsanız ve Chromium tabanlı bir internet tarayıcısı kullanıyorsanız tarayıcınızı güncellemek isteyebilirsiniz. Ancak Chrome tarayıcınızda güncelleme yapmanıza rağmen bu Spellcheck yazılımının aktif olmadığını düşünüyorsanız, arama çubuğuna “chrome://flags” yazarak gizli ayarlara erişebilir, “Use the Windows OS spell checker” seçeneğini aktifleştirerek bu güncellemeden yararlandığınıza emin olabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR