Trump ile Twitter Tartışmasında Facebook Yerini Belli Etti

Halis Demir
187 görüntülenme

Bilindiği üzere Twitter, Donald Trump tarafından yapılan bazı paylaşımlara “Gerçekleri öğrenin” etiketi koymuş ve Trump’ı doğrudan yalancı olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine ise Trump, Twitter konusunda ciddi sınırlamalar getirileceğini ve gerekirse yasaklanacağını açıklamıştı. Twitter ise geri adım atmamış ve Trump’ın paylaşımlarını tamamen gizlemeye kadar ilerlemişti. Durum gün geçtikçe kızışmaya devam ediyor.

Peki Donald Trump ile sosyal medya arasındaki bu gerginlik, Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg tarafından nasıl görülüyor? Zuckerberg, konu hakkında tarafını belli etti. CNBC Amerika kanalına açıklamalarda bulunan Zuckerberg, Facebook’un hiçbir dönemde Twitter gibi adımlar atmadığını ve atmayacağını belirtti. Ayrıca sosyal medya platformlarının politikacıların içeriklerini hiçbir zaman gizlememeleri gerektiğini belirten genç milyarder, politika içeriklerine hiçbir zaman dokunmayacaklarının sözünü verdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Trump ve Twitter arasındaki tartışmada kim haklı? Facebook yöneticisi Mark Zuckerberg tutumu konusunda ne kadar haklı?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR