Microsoft, Focus Sessions Özelliğine Sahip Yeni Windows 11 Saat Uygulamasını Kullanıma Sunuyor !

Mert Çetin Çetintaş
372 görüntülenme

Bugünün Windows 11 sürümüyle birlikte Microsoft, Alarms & Clock uygulamasının şimdi sadece Clock olarak adlandırılan güncellenmiş bir sürümünü kullanıma sunuyor. Bu, yeni Snipping Tool ve Calculator dahil olmak üzere şirketin geçen hafta uygulamaya başladığı güncellemelerini takip ediyor. Windows 11’deki yeni Saat uygulamasında bazı yeni tasarım öğeleri yer alıyor, ancak en büyük yenilik Focus Sessions.

Microsoft’tan Panos Panay, birkaç hafta önce Focus Sessions özelliğini ilk kez tanıttı. Yaptığı şey, kullanıcıların işe odaklanmalarına yardımcı olan zamanlayıcılar oluşturmasına izin vermektedir. Kullanıcılar ne kadar süre çalışmak istediklerini ayarlayabilir ve bu özellik, yalnızca iş için değil, aynı zamanda molalar için de otomatik olarak bir zamanlayıcı oluşturur, böylece kullanıcılar işe dönmeden önce kafalarını boşaltabilirler.

Zamanlayıcılara ek olarak, odaklanmanıza yardımcı olacak müzikler de dinlemek mümkün. Uygulama Spotify ile bütünleşir ve size çalışırken dinleyebileceğiniz birkaç müzik seçeneği de sunar. Focus Sessions ayrıca Microsoft To Do ile bütünleşir, böylece hala tamamlamanız gereken görevleri takip edebilirsiniz. Ayrıca oturumunuz sırasında odaklanmak istediğiniz belirli bir görevi de seçebilirsiniz. Bunların hepsini bir araya getirmek, ihtiyacınız olan her şeyi yönetmek için uygulamalar arasında geçiş yapmanız gerekmediği anlamına geliyor.

Son olarak, Windows 11 Saat uygulamasındaki Odak Oturumları özelliği, odak oturumları için günlük hedefler belirleyebileceğiniz ve bu hedeflere ne kadar ayak uydurduğunuzu görebileceğiniz bir panel de içerir. Her gün zaten ne kadar zaman harcadığınızı ve arka arkaya kaç gün hedefinize ulaşmayı başardığınızı da görebilirsiniz.

Bunlardan herhangi biri size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Microsoft’un birkaç ay önce Teams’de çok benzer bir özelliği kullanıma sunmasıdır. Bu, özellikle ofis kullanıcılarına yönelikti ve kurumsal bir hesap gerektiriyordu, ancak şu anda bireysel kullanıcılar da dahil herkes tarafından kullanabiliyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR