Yeni Google Haritalar Widget’i Bazı Kullanıcılara Sunulmaya Başladı !

Mert Çetin Çetintaş
338 görüntülenme

Google, son birkaç haftadır uygulamaları için Material You yeniden tasarlıyor. YouTube Music, Google Keep ve Google Drive gibi bazı uygulamalarda Google, tasarım değişikliklerinin yanı sıra yeni widget’lar ekledi. Benzer şekilde Google, Google Haritalar’a yeni bir arama widget’ı da ekliyor.

Geliştirme aşamasındaki widget’ı ilk olarak ayın sonlarında Google Haritalar v11.0.1’in bir APK incelemesinde tespit edildi. Yeni Google Haritalar arama widget’ı bu yıl Ağustos ayında iOS için Google Haritalar’da kullanıma sunulan arama widget’ına çok benziyor. Kullanıcıların eve, işe, yakındaki bir benzin istasyonuna, bir restorana ve daha fazlasına hızla gitmeye başlamasına yardımcı olmak için 4 veya 8 gezinme kısayolu bulunan bir arama çubuğu getirdi.

Ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, yeni Google Haritalar arama widget’ı dinamiktir. Boyutuna göre arama çubuğunun altında görüntülenen gezinme kısayollarının sayısını ayarlar. Ancak, ne kadar büyük yaparsanız yapın, sekizden fazla kısayol göstermez. Google Haritalar arama widget’ı, Andorid 12 çalıştıran cihazlarda dinamik temayı da destekler. Ancak Android 11 çalıştıran cihazlarda Google’ın diğer widget’ları gibi mavi vurgulu renklere geri döner.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR