Android Telefonlar Nasıl Hızlandırılır?

Halis Demir
366 görüntülenme

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcıları, genellikle telefonun zamanla yavaşladığından şikayet etmekte. Telefonun ilk alındığı vakte kıyasla 2-3 sene bandında bir süre sonra oldukça yavaşladığından şikayetçi olan kullanıcılar, çözümü yeni telefon arayışında buluyor. Peki Android telefonlar nasıl hızlandırılır? Buyrun beraber inceleyelim.

Telefonunuz ne kadar güçlü olursa olsun, zaman geçtikçe teknoloji gelişiyor ve kullandığımız uygulamalar da daha güçlü donanımlara ihtiyaç duymaya başlıyor. Durum böyle olunca da zamanla o çok güçlü telefonumuz, yeni çıkan uygulamaları stabil bir şekilde çalıştıramıyor ve hatta zamanla ana menüde bile kasmaya başlıyor.

Telefonumuzun zamanla kasmasının sebeplerinden birisi telefonun üreticisi. Evet, çoğu telefon üreticisi, zamanla telefonlarını yavaşlattığını ve bunu yeni model bir telefon alınması için yaptığını kabul etti. Peki bu durumun önüne geçmek için ne yapmamız gerekiyor? Aslında yapabileceğimiz ve dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay bulunuyor.

  • Telefonunuzda bulunan boş alanı kontrol edin.
  • Gereksiz, kullanmadığınız tüm uygulamaları kapatın.
  • Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin ve gereksizleri uyutun.
  • Ana ekran gösterilen simge sayısını azaltın.
  • Ana ekranda hareketli duvar kağıdı kullanmayın.
  • Seçenek varsa ekran çözünürlüğünü düşürün.
  • Ekran animasyonlarını azaltın ya da tamamen kapatın.

Tüm bunları yapmanıza rağmen telefonunuz gözle görülür bir hızlanma göstermediyse telefonunuzu yetkili servise göndermeniz yararlı olabilir. Ayrıca Android telefonlarınızın hızlanması için daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz hemen aşağıdan sizler için hazırlamış olduğumuz videomuzu izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR