BIOS Nasıl Güncellenir?

Halis Demir
311 görüntülenme

BIOS, bilgisayarınızın tüm donanımlarının uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan, her bilgisayarda bulunan bir bileşendir. BIOS, anakart ile bağlantılı olmakla birlikte, diğer donanımlarınız arasında bağlantı kurulması için iletişimi sağlar. Peki bu BIOS nasıl güncellenir?

NOT: Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki BIOS güncellemesi yaptığınız esnada elektrik kesintisi vb. bir problem oluşursa anakartınızı servise göndermek zorunda kalabilirsiniz. Güncelleme esnasında oluşabilecek herhangi bir problemden Teknobiyotik ekibi olarak sorumluluk almamaktayız.

BIOS güncellemek için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Bunların en çok kullanılanları bir flash bellek ile güncelleme yapmak ve 3. parti yazılımlar aracılığı ile BIOS güncellemek diyebiliriz.

Flash Bellek ile BIOS Güncelleme

Flash bellek ile BIOS güncellememiz için kullanacağımız belleğimizi biçimlendirmemiz gerekecek. Belleğimizi FAT32 olarak biçimlendirdiysek, BIOS ayarlarımızı yapabiliriz.

Belleğimizin içine atacağımız dosya ne yazık ki her kartta değişmekte ve bu sebeple tek tek dosya linki vermemiz mümkün değil. Ancak genel olarak belirtmemiz gerekirse, tüm anakart üreticileri BIOS güncellemelerini resmi olarak kendi web sitelerinde yayınlıyor. Bu sebeple anakart modelinizi, markanın sitesinde aratarak son çıkan BIOS versiyonunu indirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bizim markamız olan Asrock anakart modellerimizin BIOS güncellemeleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu sebeple bu aşamadan sonrasını görsel olarak anlatmamız daha iyi olacaktır ve olası riskleri önleyecektir. Sizler için hazırladığımız BIOS nasıl güncellenir videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR