En İyi Ücretsiz Ekran Kayıt Programları

Halis Demir
766 görüntülenme

Son dönemlerde ekran kayıt programları çok daha fazla rağbet görmeye başladı. Genellikle insanlar ekran kaydı yaparak paylaşım platformlarında paylaşırken, bazı durumlarda farklı amaçlar için de gerekli olabiliyor. Biz de bu durumlar için sizlere en iyi ücretsiz ekran kayıt programları listesini derledik.

Windows Capture

Windows Capture programı, Windows 10 ile birlikte gelen yerleşik uygulamalardan biridir. Windows + G tuşu ile program arayüzüne ulaşabilir ve birçok ayarı buradan değiştirebilirsiniz. Ayrıca yine bu menü üzerinden kayıt ve canlı yayın yapabilirsiniz.

İndirme yapmanıza gerek yok. Ayarlar –> Oyun seçeneklerine tıkladığınızda uygulama karşınıza çıkacaktır.

OBS (Open Broadcaster Software)

OBS, halihazırda neredeyse tüm yayıncılar tarafından kullanılan ekran kayıt ve yayın programı olarak nitelendirilebilir. Gerek detaylı ayarları gerekse de kullanıcı arayüzü ile ücretsiz bir şekilde rahatça kullanabilirsiniz.

OBS indir: Tıkla

Movavi Screen Recorder

Movavi ekran kaydedici programı ise yine (yarı) ücretsiz seçeneklerden biri olup anlık işiniz çıktığında imdadınıza yetişen pratik programlardan biridir. Oyun yayını yapmak yerine bir seferlik acil kullanım ihtiyacınız varsa birçok pratik özelliği ile birlikte istediğiniz dosya formatında ekran kaydı alabilirsiniz. Üstelik ekranın ne kadarlık bir kısmını kaydedeceğinizi de siz seçebilirsiniz.

Movavi Screen Recorder indir: Tıkla

En iyi ve pratik olacak ekran kaydedici programları sizler için inceledik. Eğer isterseniz bu konuda hazırlamış olduğumuz videomuzu izleyerek çok daha detaylı ve alternatif bulunan uygulamalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR