Hafıza Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halis Demir
236 görüntülenme

Hafıza kartları, özellikle mobil cihazlarımızda vazgeçilemez durumlara geldi diyebiliriz. Akıllı telefonlar, kameralar, ses kayıt cihazları gibi yanımızda taşıyabileceğimiz donanımlarda sıkça kullandığımız hafıza kartları, aslında görüldüğü kadar basit bir yapıya sahip değil. Peki hafıza kartı alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? Buyrun yazımızın devamına…

Bir kamera kaydı alacaksınız ve kameranız için hafıza kartı seçmek istiyorsunuz gibi bir senaryo üzerinden durumu anlatalım. Yanlış bir hafıza kartı seçiminde, kayıt esnasında donmalar, silinmeler, hatalar yaşanabilir. Özellikle de aldığımız hafıza kartı hız olarak düşük ise, verilerimizi bile kaybedebiliriz.

Genellikle kullanıcılar, herhangi bir hafıza kartı alırken yalnızca fiyat ve depolama kapasitesini göz önünde bulunduruyor. Bazen karşımıza büyük kapasiteli ancak ucuz donanımlar çıkabiliyor. Bu tarz hafıza kartları, her ne kadar göze hoş gelse de, aslında donanımsal olarak ucuz yapılmış, sık sık sorunlarla karşılaşma ihtimalinizin yüksek olduğu kartlardır.

Doğru hafıza kartını seçerken dikkat etmemiz gerekenler içerisinde bitrate, yazma hızı gibi detayları kontrol etmemiz gerekiyor. Örnek vermek gerekirse 4K görüntü kaydı alabilen bir kameraya sahipsiniz ancak bu kameranın saniyede depolaması gereken veri boyutu hızında bir hafıza kartına sahip değilsiniz. Bu gibi durumlarda kaydınızı tamamen dahi kaybedebilirsiniz.

Ayrıca son dönemlerde neredeyse tüm mobil cihazlar 4K görüntü kaydı alabildiğinden dolayı, düşük boyutlu bir hafıza kartı seçimi sonucunda daha video kaydımızın yarısına gelemeden depolama alanını doldurduğumuza dair uyarılar ile karşılaşabiliriz.

Bunun gibi dikkat edilmesi gereken bir takım detaylar bulunuyor. Siz de doğru hafıza kartı seçimi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz hemen aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR