Havalimanlarına Koronavirüs Test Merkezi Kuruluyor

Halis Demir
217 görüntülenme

Türkiye’de bulunan tüm havalimanları içerisinde turistler için ücretli koronavirüs test merkezi açılıyor. Test yaptıranlar yalnızca 2 saat içerisinde sonucunu alabilecek.

havalimani-koronavirus-testi-teknobiyotik-min

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de bulunan tüm havalimanlarında koronavirüs test merkezinin bulunacağını açıkladı. Turistler, 15 Euro karşılığında test yaptırabilecek iken, ateşi olanlar ücretsiz olarak test yaptırmak zorunda olacak.

İstanbul, Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum, Trabzon gibi turistlere açılan havalimanlarında ve sınır kapılarına 1 Temmuz’a kadar hızlı test merkezlerinin açılması planlanıyor. Diğer havalimanlarında ise 15 Temmuz tarihine kadar hızlı test merkezi kurulacak.

Turistler ülkeye giriş ve çıkışları sırasında 15 Euro ödeme yaparak hızlı test hizmetinden yararlanabilecek. Ayrıca ülkeye girişte ateşi olan turistler bu testi ücretsiz olarak yapmak zorunda tutulacak. T.C. vatandaşlarının ücretli test yaptırması konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Türkiye’ye gelen tüm turistlerin ateşi ölçülecek. 37.8 üzerinde ateşi bulunan turistler, ücretsiz olarak test yaptırabilecek. Ayrıca turistler için hazırlanan sigorta kapsamında, 23 Euro karşılığında Türkiye’deki tüm hastanelerde 7 bin Euro’ya kadar tedavi masrafları karşılanacak.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR