Snapdragon 875 Hakkında Teknik Detaylar Sızdırıldı

Halis Demir
199 görüntülenme

Qualcomm tarafından 2021 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen Snapdragon 875 hakkında yeni detaylar öğrenildi. Amiral gemisi akıllı telefon modellerde kullanılacağı düşünülen yonga seti detayları yavaş yavaş sızdırılmaya başladı.

Paylaşılan bilgilere göre Qualcomm Snapdragon 875, toplamda 8 adet çekirdeğe sahip olacak. Yonga seti içerisinde ARM tarafından piyasaya sürülen Cortex-X1’in bulunacağı söyleniyor. Bu çekirdek ile birlikte önceki Snapdragon modellerine göre minimum yüzde 30 oranında performans artışı görülecek. Ayrıca belirtilenlere göre Cortex-X1, akıllı telefon geliştiricileri tarafından da optimize edilebilecek.

Tüm bunların yanında Snapdragon 875, güçlü bir Adreno 660 grafik hızlandırıcı, Spectra 580 görüntü işleme ünitesi ve Snapdragon X60 5G modeme sahip olacak. Ayrıca bu yonga setinin 5nm teknolojisine ayak uyduracağını da unutmamak gerek.

Peki sen Snapdragon 875 yonga seti konusunda ne düşünüyorsun? Sen de görüş ve düşüncelerini yorum olarak bizler ile paylaşabilirsin.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR