Yapay Zeka, Yalnızca İzleyerek PacMan’i Yeniden Yazdı

Halis Demir
208 görüntülenme

Yapay zeka geliştiricileri, her geçen gün daha iyi bir sistem geliştirmek için sürekli olarak çalışıyor. Bazı kesimler tarafından geleceğin en büyük tehditi olarak görülen yapay zekalar, şimdi de oyun geliştirmeye başladı. Üstelik bunu yapmak için tek yapması gereken bir oyunu izlemekten ibaret.

Yapay zeka denince akla sürekli olarak komple teorileri gelir. Özellikle de Twitter’ın makine öğrenmesi destekli yapay zekası insanları dünyaya zarar veren birer nesne olarak görünce fişi çekilmiş, bu teorileri daha da körüklemişti. Ancak bu yapay zeka sistemleri, kontrol altında olduğunda pek de zararlı değil, tam aksine oldukça sevimli olabiliyorlar. Şimdi ise Amerika içerisinde bulunan araştırmacılar, yalnızca bir oyunu izleyerek oyunun kodlarını yazabilen bir yapay zeka geliştirdi.

Bahsi geçen yapay zeka elbette Call of Duty, GTA gibi komplike oyunlarını yazamıyor. Ancak Pac-Man gibi zamanın efsane Atari oyunlarını sıfırdan yazabilen bir yapay zeka, başlangıç için oldukça değerli görülebilir. İleride ne gibi işlere imza atılacak hep birlikte göreceğiz…

Peki siz yapay zekaların geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz de görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak paylaşmayı unutmayın. Ayrıca sosyal medya kanallarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR