Google, Çinli Yazılımları Kolluyor

Halis Demir
258 görüntülenme

Google, Play Store içerisinde bulunan Çinli uygulamalara yapılan saldırılara karşı desteğini gösteriyor. Hintli kullanıcıların yaptığı bir eylem sonucu tüm Çinli uygulamalarının Play Store’dan kaldırılma çabasına karşı Google, tüm yorumları ve puanlamaları siliyor.

Hindistanlı kullanıcılar, bir süredir Çinli uygulamalara düşük puan verip negatif yorum yapma etkinliği sürdürüyor. İlk olarak TikTok hayata geçen uygulama, kısa sürede tüm Çinli uygulamalara sıçradı. Neredeyse 10 milyon kullanıcı tarafından uygulanan girişim sonucu birçok uygulamanın puanı o kadar düştü ki, yapay zeka uygulamaları Play Store’dan kaldırmaya başladı.

Negatif yorum ve puanlama etkinliği çok büyüyünce duruma Google da el attı. Tabii ki bu el atma Hint merkezli eylemi desteklemek üzere değil, Çinli uygulamaları desteklemek üzere oluyor. Bu şekilde yapılan 100 milyondan fazla yorum ve puanlama, Google tarafından silindi.

Hintli kullanıcılar tarafından yapılan eylemin büyüklüğünü örneklemek gerekirse, TikTok uygulaması, uzunca bir süredir küresel marketlerde 4.8 puanı ile bulunuyordu. Yalnızca Hindistan’da 636 milyon kullanıcıya sahip uygulama, eylem sonrası 1.4 puana kadar düştü. Durum böyle olunca da Google, belli bir zaman dilimi içerisindeki tüm yorum ve puanlamaları sildi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR