iOS 13.5.1 Güncellemesi ile Jailbreak Devri Hızlı Sonlandı

Halis Demir
991 görüntülenme

Apple, iOS 13.5 güncellemesi ile yayınlanan Jailbreak aracına hızlı bir çözüm sundu. iOS 13.5.1 güncellemesi ile Jailbreak devri hızlı bir son buldu.

Geçtiğimiz günlerde iOS 13.5 güncellemesinin kırıldığını ve Jailbreak yapılabildiğini sizler ile paylaşmıştık. Unc0ver isimli bir Jailbreak aracı ile tüm iPhone cihazları kırılabiliyor ve özelleştirilebiliyordu. Bunun üzerine Apple hızlı bir müdahalede bulundu ve dün akşam saatlerinde yayınlanan güncelleme ile Jailbreak aracını tamamen işlevsiz bir hale getirdi.

Geçtiğimiz gün yayınlanan iOS 13.5.1 güncellemesi, uygulamaların çökmesi gibi birçok problemi giderirken, Jailbreak açığını da giderdi. Apple tarafından güncelleme notlarında “Çekirdek sayesinde zararlı kodlar çalıştırılabilecek bir uygulamanın engellendiği” şeklinde ibare bulunuyor. Bu uygulamanın ise Jailbreak için kullanılan Unc0ver olduğu düşünülüyor.

Eğer iPhone cihazınızı Jailbreak ile birlikte kullanmak istiyorsanız ve henüz 13.5.1 güncellemesini yapmadıysanız, yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü güncelleme ile birlikte telefonunuz orijinal haline dönecektir. Ancak güncellemeyi yükledikten sonra tekrar downgrade yaparak eski versiyona dönebilir, tekrar Jailbreak yapabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR